Zara around the world

Zara steeg vorig jaar augustus in haar geboorteplaats Kortrijk op voor haar recordpoging. Ze vloog 52.000 kilometer over 52 landen op vijf continenten. De tocht verliep niet altijd zonder slag of stoot. Zo stond ze vanwege slecht weer drie weken in Alaska aan de grond. Het avontuur duurde dan ook twee maanden langer dan ze aanvankelijk van plan was.

Het toestel waarmee Zara vloog was natuurlijk eenShark ultralight. Normaal is het vliegtuig een tweezitter, maar er werd een stoel verwijderd en een extra benzinetank toegevoegd. Ze stond er helemaal alleen voor, zonder volgvliegtuig. Onderweg verbleef ze bij families thuis.

Het Guinness World Record was in handen van de Amerikaanse ShaestaWaiz die 30 was toen ze in 2017 haar solotoer volbracht. De jongste man is de Amerikaan Travis Ludlow. Hij brak het record vorig jaar zomer op 18-jarige leeftijd.

Mack Rutherford, het broertje van Zara is nu 16, hij is van plan dit jaar om als jongste mannelijke vlieger rond de wereld te vliegen. Extended-Airworks bemiddelde bij aankoop van zijn machine.

https://flyzolo.com

https://macksolo.com